Posted on Leave a comment

Ameliorarea durerii prin inflamație articulară: amenințări și avantaje

Ameliorarea durerii prin inflamație articulară: amenințări și avantaje

Dacă osteoartrita (OA) vă creează disconfort, vă puneți’ nu trebuie să rânjesc și să suport. Mai multe tipuri de medicamente și alte terapii vă pot aduce ușurare. S-ar putea ca acestea să nu elimine în mod absolut disconfortul dvs., dar adesea vă pot ușura suficient pentru a face lucrurile importante pe care doriți și pe care doriți să le faceți.

Există multe tipuri de medicamente din care să alegeți, dar, ca toate medicamentele, fiecare are beneficiile și dezavantajele sale. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ei pentru a decide ce’ este cel mai bun pentru tine

. Tratamente fără medicație

Terapiile nonmedicamentale sunt prima opțiune pentru atenuarea disconfortului OA. Au multe beneficii și câteva, dacă există, amenințări. Chiar dacă aveți nevoie de medicamente, acesta’ este încă esențial pentru a face și schimbările modului de viață.

Mișcarea ușurează disconfortul și strângerea articulațiilor.Citiți aici crema-articulara.com/ Pe site-ul nostru Un studiu de cercetare asupra persoanelor cu OA la genunchi a arătat că antrenamentul a funcționat împreună cu analgezicele antiinflamatorii. Totuși, trebuie să o faci în mod regulat. La fel ca majoritatea terapiilor, dacă nu’ Rămâneți cu exercițiile fizice, beneficiile dispar.

Rutina dvs. ar trebui să includă cardio pentru a vă menține inima și plămânii solidi. Alternative grozave cu impact redus constau în mers pe jos, înot, ciclism, tai chi și exerciții de yoga. De asemenea, includeți exerciții de rezistență pentru a vă dezvolta masa musculară, astfel încât acestea să vă poată susține articulațiile. Și rămâneți flexibil cu acțiuni de extindere. Consultați-vă medicul sau un terapeut fizic pentru a vă asigura că faceți tipul de exercițiu potrivit pentru dvs.

Dacă’ sunteți obezi, slăbirea va face cu siguranță o mare distincție în OA. Pierderea în greutate reduce considerabil tensiunea articulațiilor tale, în special la nivelul genunchilor și șoldurilor. De asemenea, ameliorează disconfortul și ajută articulațiile să funcționeze mult mai bine. Pierderea a cel puțin 10% din greutatea corporală (20 de lire sterline la un individ de 200 de lire sterline) vă poate reduce disconfortul la jumătate.

Ajutor la mers, cum ar fi bastoanele de mers și aparatul dentar pentru genunchi, de asemenea, ajută, mai ales dacă genunchiul nu este plasat. Atelele pot ajuta cu OA a degetului mare. Întrebați medicul sau terapeutul fizic despre orice alte dispozitive care v-ar putea ajuta.

Medicamente pentru disconfort fără prescripție medicală (OTC)

Medicamentele pentru ameliorarea durerii pe care le puteți cumpăra de la farmacie, cum ar fi acetaminofenul (cum ar fi Tylenol) și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS, cum ar fi Advil sau Motrin), sunt de obicei ușor de obținut și purtat’ nu costa mult. Acetaminofenul poate ameliora durerea moderată de artrită. Totuși, trebuie să o iei cu atenție. Multe alte tipuri de medicamente au, de asemenea, acetaminofen, deci’ E ușor să iei mult prea mult fără să le înțelegi. Asigurați-vă că purtați’ iau mai mult de 3.000 de miligrame în fiecare zi. Prea mult acetaminofen poate declanșa leziuni hepatice. Persoanele cu boli hepatice și persoanele care consumă mai mult de 3 băuturi alcoolice pe zi ar putea să nu poată lua acetaminofen.

AINS au redus suplimentar umflarea și ameliorează durerea, dar nu au un efect considerabil la aceste doze mai mici. O mulțime de persoane sănătoase le pot lua în siguranță pentru perioade scurte, fără probleme. Cu toate acestea, AINS vă pot crește șansele de a avea un stop cardiac, un accident vascular cerebral, hipertensiune arterială și boli de rinichi. FDA declară persoanele care’ Am avut o boală cardiovasculară trebuie să ai grijă să utilizezi AINS, deoarece le crește șansele de a avea încă o boală cardiovasculară.

În plus, AINS vă împiedică să producă substanțe care o protejează de acizi. După o perioadă lungă de timp, unele persoane pot avea reacții adverse, cum ar fi iritabilitatea burticii și pierderea de sânge. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați un medicament care reduce aciditatea din stomac pentru a vă proteja stomacul. Șansele tale de efecte adverse sunt mai mari dacă’ aveți peste 65 de ani, luați doze mai mari de AINS, luați-le pentru o perioadă lungă de timp sau luați medicamente pentru a evita embolia.

Diferite alte medicamente pentru calmarea disconfortului OTC

Alături de medicamente, există suplimente și creme pe care le puteți cumpăra de la farmacie pentru a atenua disconfortul cauzat de artrită. Oamenii ar putea utiliza, de asemenea, terapii topice împreună cu alte medicamente.

Mulți oameni cu OA folosesc suplimentele de glucozamină și condroitină. Pentru cei cu dureri de genunchi OA moderată până la gravă, combinația celor două ar putea ameliora durerile, deși studiile de cercetare medicală nu au arătat dovezi clare că ajută foarte mult. Dacă alegeți să îl încercați, luați-l cel puțin 3 luni înainte de a alege dacă vă ajută.

Acolo se poartă’ Nu pare să existe niciun fel de efecte negative semnificative ale suplimentelor de glucozamină și condroitină, dar, din moment ce sunt suplimente, FDA nu t le reglementezi în același mod ca și medicamentele. Asta înseamnă că’ Este dificil să vă asigurați de conținutul și calitatea suplimentelor pe care le vedeți în magazine.

Deși beneficiul este încă vag, un studiu de cercetare a arătat că utilizarea de durată a suplimentelor cu ulei de pește a îmbunătățit disconfortul și caracteristicile.

Loțiunile pentru piele făcute din capsaicină, un extract din ardei iute, pot ajuta la calmarea disconfortului moderat de artrită. Este posibil să observați o senzație ușoară de durere sau vărsare atunci când o frecați pe piele, dar în mod normal se estompează cu timpul. Examinați medicamentul pe o mică parte a pielii pentru a vă asigura că nu sunteți conștient de niciuna dintre componente.

Nu ar trebui să aplicați niciodată o loțiune topică pe pielea ruptă sau agravată și să le țineți departe de ochi și gură. Nu incorporați niciodată un unguent topic cu orice tip de terapie caldă, cum ar fi un tampon de încălzire sau un prosop cald, deoarece amestecul poate provoca arsuri grave.

Compresele reci sau confortabile pe o articulație dureroasă de câteva ori pe săptămână ar putea, de asemenea, să intensifice durerea, umflarea și seria de mișcări. De asemenea, tratamentul cu rece vă poate ajuta să vă simțiți mai bine imediat după exercițiu.

Medicamente pe bază de prescripție medicală: AINS

Puteți să cereți medicului dumneavoastră AINS pe bază de rețetă – mai puternice decât cele pe care le obțineți fără prescripție medicală – pentru a face față durerii și umflăturilor inflamatorii articulare. Pe lângă advil și naproxen, alte cazuri de AINS prescrise includ diclofenac (Cambia, Cataflam, Voltaren), etodolac, meloxicam (Mobic), oxaprozin (Daypro) și piroxicam (Feldene).

Ca și AINS fără prescripție medicală, administrarea acestor medicamente pentru o perioadă lungă de timp poate declanșa efecte negative grave, cum ar fi o boală cardiovasculară, accident vascular cerebral, boli de rinichi și inflamație și sângerare a burticii pentru unii oameni, în special la cei mai în vârstă. Dacă luați o aspirină de zi cu zi, ar trebui să discutați suplimentar cu medicul dumneavoastră dacă „ este fără riscuri pentru ca dumneavoastră să luați alte AINS.

AINS pe care le masați pe piele, cum ar fi crema de diclofenac, funcționează, de asemenea, bine pentru artrita mâinii și genunchiului și sunt mult mai puțin probabil să creeze efecte negative decât pastilele pe care le înghiți.

Un alt tip de AINS este celecoxibul (Celebrex). Ușurează disconfortul, precum și alte AINS și, în plus, reduce inflamația. Unele cercetări au arătat că medicamentul este mult mai puțin probabil să creeze sângerare la stomac. Cu toate acestea, la fel ca diverse alte AINS, vă poate crește șansele de apariție a bolilor cardiovasculare, iar dozele mai mari sunt mai riscante pentru sănătatea dumneavoastră. Ați putea dori să luați medicamentul cu alimente sau în plus față de un alt medicament numit prevenirea pompei de protoni pentru a ajuta la prevenirea sângelui din burtă. pierderi. Alte medicamente constau dintr-un AINS și un medicament care ajută la protejarea abdomenului într-un singur comprimat, cum ar fi diclofenac sodiu/misoprostol (Arthrotec) și naproxen/esomeprazol magneziu (Vimovo), deși pot fi luate separat, la un cost mai mic.

Anumiți indivizi ar putea avea un risc mai mare de efecte negative atunci când iau AINS. Datorită faptului că efectele adverse ale acestor medicamente pot fi majore, acesta’ Este important să-i spuneți imediat medicului dumneavoastră cu privire la orice problemă. La fel, anumite persoane răspund la diferite AINS mult mai bine decât altele, așa că țineți-vă caii. Ar putea fi necesar să încercați câteva înainte de a-l descoperi pe cel care vă avantajează.

Opioide pe bază de rețetă

În cazuri speciale, medicamentele solide de disconfort, cum ar fi codeina, hidrocodona sau oxicodona, pot ajuta persoanele cu durere de OA. Ca urmare a efectelor secundare, medicii le prescriu numai celor cu dureri extreme care pot’ nu luați AINS sau pentru cei care așteaptă un înlocuitor articular.

Dacă alte terapii aplicate’ Dacă funcționează, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament referitor la opioide numit tramadol (Ultram).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *